Tuesday, February 16, 2010

129. Menkui-Tei


Innan vi går till dagens inlägg vill vi be er läsare att delta i en undersökning. Det är bara tio enkla frågor, och du är helt anonym. Undersökningen hittar du i kolumnen till höger. Nu är det dags för ett lunchtips!

Det japanska köket är så mycket mer än sushi, men majoriteten av restaurangerna från denna asiatiska ö-nation har just detta som inriktning. Därför är det extra kul när man hittar en restaurang som serverar en annan sorts japansk mat, och om maten dessutom är utsökt kan det även hända att den omnämns på diverse bloggar, varav Ett annat är en i denna växande kör av skönsångare. Restaurangen i fråga heter Menkui-Tei och ligger i East Village.


Menkui-Tei är en nudelrestaurang som har minst lika många nudelfria rätter på menyn. Det är en enkelt inredd restaurang med en mycket avslappnad och sval atmosfär som känns väldigt japansk. Dessutom är priserna bra (runt $7-10 för en måltid) och servicen är snabb; det är med andra ord ett perfekt ställe att äta lunch när man befinner sig i East Village.


Det finns en mängd spännande aptitretare att upptäcka på menyn. Sjögrässallad och sauterad spenat är två som vi provat, och dessa är mycket goda. Dessutom tycker jag bestämt att du ska unna dig en skål av Menkui-Tei's miso-soppa, den anses vara en av de bästa i stan.


Min personliga favorit när det kommer till huvudrätter är den enkla klassikern ål med ris. Om du gillar ål är detta att rekommendera, och om du aldrig provat det, så varför inte testa någonting nytt? Se dessutom till att krydda maten med den japanska pepparblandning som ställs fram med ålen, den är något utöver det vanliga.


View Larger Map
Menkui-Tei
63 Cooper Square (mellan St Marks Place och 7th Street)
Manhattan

4 comments:

Lene said...

Jag har alltid varit lite skeptisk till ål, men nu verkar det lite lockande. Dit ska jag bestämt försöka få med mitt sällskap i vår när vi åker till världens bästa stad igen!!!

Jättebra blogg förresten. Den har gett oss en massa tips på ställen att besöka.

Anonymous said...

Dendäringa ålen ser faktiskt god ut!

Kaospatrullen said...

Är undersökningen redan borttagen? Jag hittar inte frågorna!

Daniel said...

Yep, vi fick en hel massa svar valdigt fort. Tack for hjalpen alla som deltog!

Post a Comment