Saturday, February 6, 2010

124. Caracas Arepa Bar


En av de absolut härligaste sakerna med New York är att man kan hitta mat från världens alla hörn inom en timslång tunnelbanetur. Vad du än letar efter står att finna någonstans i de fem stadsdelarna, och man upphör aldrig att förvånas över hur spännande det är att prova ny mat från främmande ort. Senast blev det en tur till det venezuelanska köket, som visar sig ligga i East Village och gå under namnet Caracas Arepa Bar.


Caracas Arepa Bar serverar hemlagad mat från Venezuela, och som namnet antyder är deras specialitet arepas. Som i så mycket annan sydamerikansk mat är majsmjöl en av huvudingredienserna i en arepa. Degen är formad till en bulle, som sedan steks långsamt tills den blivit gyllenbrun och krispig på utsidan, och ångande fluffig på insidan. Smaken är ljuvlig, och serveras ofta med en minst lika smaklig fyllning.


Du kan hitta allt från vanlig ostfyllning till mer avancerade varianter hos Caracas Arepa Bar. En favorit här på redaktionen kallas La de Pernil, där fyllningen består av rostad fläsk, tomat, och en kryddstark mangosås. Låter inte det lockande kanske smakkombinationer som kyckling med chorizo och avocado, eller varför inte Guayanes-ost med plantains kan kittla smaklökarna.


Själv kan jag inte besöka Caracas Arepa Bar utan att beställa en sid-order Tajadas, som är skivad plantain som sedan stekts och serveras med lagrad ost. Dessutom brukar det alltsomoftast beställas en kokosnötsmilkshake med kanel för att runda av all dekadens. Dagen efter känner jag mig emellertid alltid tvungen att bege mig ut på en extra lång löprunda.

Räkna med några minuters kö innan du får ett bord. Caracas Arepa Bar är nämligen ett otroligt populärt ställe.


Caracas Arepa Bar
93 1/2 E 7th St (mellan 1st Ave och Ave A)
Manhattan

4 comments:

Anonymous said...

Ett stort tack för en jätte bra blogg! Jag är nyss hemkommen från mitt första New york besök och det var helt suveränt. Din blogg kom till stor nytta och jag vill redan åka tillbaks! missade Caracas men provade en massa andra härliga ställen!

Mvh/Anna

osandberg said...

Hej, samma tack här, är torsk på New York sedan ngr år tillbaks.Gifte mig i New York 1978, förlovade mig i Lissabon 1971 samt som på grädden på moset skillde jag mig i Farsta 1994.Snacka om internationell eller? Gillar att fotografera främst gatulivet och tog en hel del bilder ifrån 5 veckors rundresa i US Maj 1978.Så fick jag äntligen arschlet ur vagnen och åkte tillbaks till brottsplatsen Maj 2007, sen blev det av bara farten September också.Sedan har jag besökt NY i Maj månad varje år, och ser med längtan fram till nästa trip den 8 Maj i år.Mina bilder finns att beskåda på fotositen : http://www.fotosidan.se/ Sök på fotografer: Ove Sandberg
Tackar också för infot i DN idag där jag hittade din blogg, avseende 5 Pointz som jag besökte i September 2007, har förgäves försökt hitta tillbaks dit senare men misslyckats, kom ihåg att den låg nånstans i Queens, men var? Nu blir det återbesök där i maj, kanske är samma graffitin kvar, men det gör inget. Är definitivt värt ett nytt besök.Tack för en schysst blogg
((((((Ove

Maria Jimah Johansson said...

nått jag garanterat kommer att prova när jag reser till New York inom kort. Titta gärna in på min blogg www.tokyoiloveyou.blogspot.com

Anonymous said...

Testade det här stället när jag var i stan förra hösten. Helt underbart, tack för att ni öppnade mina ögon för arepas!

Tommy

Post a Comment