Sunday, January 24, 2010

120. Barneys Co-Op


Vad det anbelangar shopping så finns det tre jättar här i New York som de flesta av oss besöker minst en gång i livet, nämligen Macy's, Bloomingdales, och Barneys. Den sistnämnda av dessa har dessutom en avknoppning vid namn Barneys Co-Op, som är en mindre kedja inriktad till en yngre målgrupp. Det finns tre Barneys Co-Op i New York, och vår favorit ligger i Chelsea.


Barneys Co-Op startade 1985 som en ungdomligare avdelning i de vanliga Barneys-butikerna. Inom kort blev de emellertid så pass populära att separata Co-Op's öppnade, och dessa har genom åren blivit en institution för modelystna 20-somethings (samt 30-somethings, 40-somethings, osv.) Dessutom är priserna i allmänhet snäppet lägre än hos vanliga Barneys.


Barneys Co-Op är ett väldigt märkesinriktat ställe att shoppa. Ralph Lauren, Stone Island, Rag & Bone, och svenska Acne är bara några av märkena man kan finna på borden och bland hyllorna, och ett excellent jobb har gjorts i urvalet av både märken och stilar. Man kan hitta plagg som passar både till jobb och fritid, och ingenting känns varken för ansträngt eller för tråkigt; det är helt enkelt snygga kläder som passar till det mesta.


Har du tur besöker du dessutom butiken när de har rea. Då kan man hitta många plagg nedsatta med så mycket som 50%. Jag brukar gilla att ha Urban Outfitters som måttstock när jag beskriver butiker, och med detta i åtanke kan Barneys Co-Op enklast beskrivas som en lite lyxigare, och något mer påkostad variant av ovannämnda kedja.


Barney's Co-Op
236 W18th Street (mellan 7th och 8th Ave)
Manhattan

1 comments:

Magda said...

Toppen jag har letat efter någon sådan här affär! Tack för en fin blogg.

Post a Comment