Tuesday, August 25, 2009

68. The Lobster Place


En otroligt rolig sak att göra när man är på besök i en främmande stad är att besöka lokala matbutiker. Trots att man kanske inte har kök på sitt hotellrum är det kul att bara gå runt och titta på vad som erbjuds, och om affären dessutom är av en lite mer exklusiv modell är det extra spännande. Chelsea Market i Chelsea är ett av dessa lyxiga ställen, där det är roligt att bara gå in och kika en sväng. Där finns en av våra favoriter, fisk och skaldjursboden The Lobster Place, som dessutom har en macka till salu som är utomjordligt god.


Dagsfärsk fisk och skaldjur trängs i frysdiskarna, och hela butiken känns väldigt ren och fräsch. Har du dessutom tillgång till kök i ditt boende kommer du med stor sannolikhet frestas att köpa med dig något hem till middag.


Om du inte har kök rekommenderar vi att du går till det högra hörnet längst bak i The Lobster Place. Där hittar du nämligen ett hål i väggen som säljer soppa och mackor, och här finner du en av stans bästa krabbmackor… Vid närmare eftertanke tycker jag att du ska unna dig en macka även om du har kök tillgängligt, de är nämligen väldigt välsmakande, och ett trevligt mellanmål.


När du känner att du överdoserat på shopping av kläder är Chelsea Market och The Lobster Place en skön paus. Det kan låta konstigt, men att gå runt några minuter och titta på fisk och skaldjur, och att runda av det hela med stans godaste krabbmacka, är otroligt roligt.


The Lobster Place
Chelsea Market, 75 9th Ave (mellan 15th och 16th Street)
Manhattan

3 comments:

Anonymous said...

Nu vart jag sugen på ostron!

/Anna

Anonymous said...

Gillar verkligen den här bloggen! Bra jobbat, fortsätt i den här stilen!

Emma said...

Hej grabbar! Läste om er blogg i tidningen Allt om resor. Jag och en tjejkompis åker till New York i början av oktober och jag kommer lusläsa den här sidan fram till dess och spana in alla era tips! Hur bra som helst!

Post a Comment