Saturday, July 18, 2009

54. Happy Ending Lounge


Dagens New York är väldigt olikt New York för 20 år sedan. Efter att Giuliani blev borgmästare städades staden upp; hemlösa sattes på bussar till andra städer, poliser började synas i de ruffiga kvarteren, och hyrorna sköt i höjden. Det finns både för och nackdelar med denna Giulianiska storstädning; stan miste en del av sin charm, men samtidigt blev praktiskt taget alla stadsdelar på Manhattan säkra att befinna sig i efter mörkrets inbrott. Nuförtiden finns vissa reliker kvar från den svunna eran, och en av dessa är Happy Ending Lounge på Lower East Side.


Happy Ending Lounge är en bar inhyst i en före detta massageinrättning av en mer tvivelaktig karaktär. Baren är dekorerad på bästa 70-talsmanér, med röda soffor, röda lampor, och speglar med etsningar. På nedervåningen kan man ta en drink i ett av de gamla basturummen, där de midjehöga duscharna fortfarande är intakta. Denna kitsch är en del av charmen; folk besöker de två planen för upplevelsen, och det är lite som att resa några år tillbaka i tiden.


Happy Ending Lounge används även för en mängd events, där en av de mer populära är readings med erotiskt tema av lokala författare. Dessa readings är ofta av en mer komisk karaktär, och inträde är gratis. Missa inte eventkvällarnas gratis cupcakes, vilka är små men naggande goda. Se dessutom till att beställa en drink från den excellenta drinkmenyn, vi rekommenderar en Mr Ginger.

Som många andra klubbar och barer har Happy Ending ingen skylt; när du ser Xie He Health Club har du kommit rätt, detta var var namnet på den ursprungliga massageinrättningen.


Happy Ending Lounge
302 Broome Street (mellan Forsyth Street och Eldridge Street)
Manhattan

4 comments:

Mia said...

Ytterligare ett ställe jag vill besöka. Blir lika glad varje gång ni publicerar ett nytt inlägg. Sånt här finns helt enkelt inte i Stockholm. Kram och tack!

Anonymous said...

Jag kan bara hålla med. Denna blogg är en riktig inspirationskälla och inläggen blir bara bättre och bättre. Ni slår Aftonbladet och Expressens guider med hästlängder, så fortsätt med det ni gör för ni gör det grymt bra.

Dan said...

Jag var i NY över nyår och hade riktigt kul, men jag önskar att den här bloggen hade funnits då, det känns som jag missade en del riktiga New York upplevelser. Jag får väl boka en resa till antar jag :)

Unknown said...

Fy vad häftigt! Måste besökas....

Post a Comment