Sunday, March 8, 2009

11. The Cake Shop


Punk och elektronisk indiepop har aldrig varit gulligare än nu. Efter att ha ömsat skin i några år har nu en stor del av musikvärlden gått från en hård och ironisk attityd till att vara mjukare och mer öppenhjärtlig. Ingen gig-ställe har lyckats fånga denna nya attityd bättre än The Cake Shop på Lower East Side.


Cake Shop är ett konditori där kakor, muffins, te, paj och tårta säljs på övervåningen. Om du går ned en våning till källaren kommer du till Cake Shops bar, där öl och drinkar säljs och gig arrangeras. Cake Shop är alltså både ett konditori och en bar. Stämningen är alltid avslappnad, trevlig och väldigt bakåtlutad. Banden som spelar på Cake Shop är de band du kommer att höra på radio om tre år, och inträde för en helkväll med fyra band är $6.


Konserter arrangeras varje kväll, och på övervåningen brukar det förutom bakverk och fika säljas skivor från än så länge okända band. Den främsta anledningen att besöka Cake Shop är dock stämningen. Det är ingen slump att Cake Shop var en av de främsta inspirationskällorna till “Nick and Norah’s Infinite Playlist”. Det är hit New York-kidsen går för att hitta sitt nästa favoritband.


Dessutom har de en toa som är så New York att den kommer att vara på omslaget till The New Yorker inom kort.


The Cake Shop
152 Ludlow Street (mellan Stanton Street och Rivington Street)
Manhattan
(Tack till Hellanina för bilderna)

4 comments:

Anonymous said...

Mmm, veganska scones.

Anonymous said...

Låter som ett kul ställe. Gillar toan!

Anonymous said...

Fan vilket coolt ställe, mera sånt

Anonymous said...

Vicken underbar blogg!! tack för alla tips!!

Post a Comment