Thursday, December 10, 2015

555. Vesta Trattoria & Wine Bar



Det har varit tyst några veckor här på bloggen, och anledningen till det är att jag har skrivit, skrivit, skrivit. Just nu är det en ny roman som är i görningen, och den är planerad att släppas till september 2016. Men om du inte vill vänta till dess tycker jag att du ska ta en titt på min senaste bok Magiska Amerika: Södern, som är en reseskildring av en road trip genom USA:s södra delar. Det är den perfekta julklappen till den reseintresserade personen i ditt liv, och du kan köpa den via denna länk. Nu till dagens tips, där vi beger oss till Vesta i Queens för brunch!



Vesta är en italiensk restaurang i Astoria. Det är en typisk grannskapskrog dit inte många turister kommer. Personalen är trevlig och tjenis med stammisarna, men även vi utbölingar får ett varmt välkomnande. På menyn hittar du idel godsaker från det italienska köket, men med en amerikaniserad twist. Själv gick jag nyligen dit för brunch, och jag rekommenderar definitivt ett besök.



Ställets burgare är makalöst god, så pass bra att jag härmed utnämner den till den bästa jag hittat i Queens. En annan rätt som provades på var restaurangens Breakfast Sandwich, helt enkelt en macka toppad med ägg, korv och tre sorters ost. Underbar!



Naturligtvis kräver en brunch sin cocktail, och Vestas Bloody Mary lämnar ingen besviken. Lagom hetta och full av smak, och dessutom med en alkoholstyrka som heter duga. Den var så pass god att jag unnade mig två stycken.

Vesta Trattoria & Wine Bar
21-02 30th Ave (mellan 21st och 23rd Street)

Queens

Wednesday, September 23, 2015

554. Schaller's Stube


Trots att det fortfarande är runt tjugo grader varmt här i New York börjar hösten att närma sig med stormsteg. Det står inte på förrän löven gulnar och svala vindar sveper genom staden. Därför vill jag innan dagens tips ta tillfället i akt och nämna den allra senaste utgåvan av Ett annat New York. Ett annat New York Höst/Vinter 2015 heter den, och är skriven för dig som har New York-resan inplanerad till årets svalare månader. Jag vill även passa på och berätta om min senaste bok som heter Magiska Amerika: Södern, som är en reseskildring där vi åker på en road trip genom södra USA. Ett annat New York Höst/Vinter 2015 finns som e-bok, och den laddar du ned via denna länk. Priset är behagliga 32 kronor. Magiska Amerika: Södern hittar du hos din lokala bokhandlare, eller online via följande länk. Nu till dagens tips, där vi bekantar oss med korvar i alla dess former – nämligen hos Schaller's Stube på Upper East Side.


Schaller & Weber är en institution på Upper East Side. Den lilla köttbutiken öppnade redan på trettiotalet, och har genom åren försett generationer av hungriga Upper East Siders med Bratwurst, Schweinsachs och andra delikatesser från det tyska köket. För ett par månader sedan öppnade man även sin alldeles egna korvmoj, som snabbt blivit en personlig favorit.


I Schaller's Stube, som korvmojen heter, säljer man sina egna korvar. Stället är inhyst i köttbutikens gamla slaktbod, och är rent perfekt att besöka när man befinner sig på Upper East Side och det börjar kurra i magen. Det finns ett tiotal olika kreationer att prova på, allt från en The Classic, där en Bratwurst serveras med Sauerkraut, till en bamse vid namn The Berlin Wall, som är en tvåhundrafemtiograms kielbasa toppad med bacon och ostsås. Allt bröd kommer från populära Balthazar, och smakerna är otroliga!


Schaller's Stube är beroendeframkallande. Smakerna är genuina så det förslår, och det är inte en slump att köttbutikens korvar överlevt i nästan hundra år. När du befinner dig på Upper East Side rekommenderar jag ett besök varmt. Det är nämligen en riktig New York-klassiker du har att se fram emot.

Schaller's Stube
1654 2nd Ave (mellan E 85th och E 86th Street)

Manhattan